Aktualności

Kiszonka jak szczepionka?

Osoby, które jedzą sporo kiszonych warzyw, wprowadzają je częściej do diety, są bardziej odporne na infekcje, ich organizm łatwiej sobie z nimi radzi. Dlaczego tak się dzieje? Na to pytanie odpowie Jolanta Krzyżanowska, dietetyk ze Szpitala Zakonu Bonifratrów w Łodzi…

czytaj więcej +

Czy warto „kolegować się” z papierosami?

Pomyśl, czy warto „kolegować się” z papierosami? Dziś jest dobra okazja, żeby odpowiedzieć sobie na to pytanie – 19 listopada (trzeci czwartek listopada) przypada Światowy Dzień Rzucania Palenia…

czytaj więcej +

Antybiotyk nie jest lekiem na wszystkie choroby

Lecz się antybiotykami wyłącznie wtedy, gdy zaleci to lekarz. Stosuj je w przepisanej dawce, przestrzegaj ściśle godzin i sposobu ich przyjmowania, sam nie skracaj ani nie wydłużaj czasu terapii – więcej w rozmowie z doktorem Marcinem Samosiejem…

czytaj więcej +

Wstań z fotela, nie daj szans cukrzycy

Cukrzyca niszczy organizm, uszkadza narządy, tkanki i naczynia krwionośne, sprzyja miażdżycy, chorobom sercowo-naczyniowym. Przypominamy o tym przy okazji Światowego Dnia Cukrzycy, który przypada 14 listopada i podpowiadamy, jak zapobiegać tej chorobie…

czytaj więcej +

Zabierz do pracy drugie śniadanie. Koniecznie!

Słodycze, kawa, fast foody, jedzenie w biegu. Jeśli tak wygląda twoja dieta w pracy, pomyśl o jej zmianie. Przy okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, który obchodzimy 8 listopada – poprosiliśmy Jolantę Krzyżanowską, dietetyka ze Szpitala Zakonu Bonifratrów w Łodzi, o kilka rad na temat drugiego śniadania w pracy.

czytaj więcej +

Copyright 2018 - Bonifratrzy - Zakon Szpitalny św. Jana Bożego

realizacja: velummarketing.pl
do góry